Ubuntu Suomen Ohjeet-sivulle

  Nämä ohjeet ovat automaattisesti tuotettuja Ubuntun ohjekeskuksen ohjeista Internet-selaamista varten. Ohjeet ovat tarjolla alkuperäisessä, paremmin toimivassa muodossaan asennetussa Ubuntussa, kohdassa JärjestelmäOhjeet ja tuki. Ohjeet ovat käytettävissä lisenssillä CC-BY-SA 2.5.

  Tähän kokoelmaan ohjeita kuuluvat seuraavat aihealueet:

Visuaaliset tehosteet


Sisällys
1. Mitä visuaaliset tehosteet ovat?
2. Visuaalisten tehosteiden määrittäminen
3. Lisätehosteiden käyttöönotto
4. Tavalliset ongelmat
5. Lisätietoja

1. Mitä visuaaliset tehosteet ovat?

Ubuntu sisältää erityisiä visuaalisia tehosteita, jotka ovat tarkoitettu tekemään tietokoneen käytöstä mukavampaa ja helpompaa. Niihin sisältyvät:

Visuaaliset tehosteet ovat oletuksena käytössä, mutta niitä ei tarvitse käyttää. Tiettyjen näytönohjaimien käyttäjät voivat lisäksi huomata, etteivät visuaaliset tehosteet toimi oikein tai tietokone saattaa toimia hitaammin kuin ilman visuaalisia tehosteita.


2. Visuaalisten tehosteiden määrittäminen

Avaa Järjestelmä->Asetukset->Ulkoasu->Visuaaliset tehosteet

Kun uusi valinta valitaan, muutoksen toteuttaminen voi kestää useita sekunteja. Tänä aikana näyttö voi lyhyesti välkähtää.


3. Lisätehosteiden käyttöönotto

Oletuksena saatavilla olevien visuaalisten tehosteiden lisäksi on olemassa myös monia lisätehosteita. Nämä vaihtelevat helppokäyttöisyyttä lisäävistä tehosteista sellaisiin, joiden tarkoitus on vain olla hauskoja.

Lisätehosteiden käyttöön ottamiseksi:

  1. Asenna compizconfig-settings-manager-paketti (katso lisätietoja kappaleesta Sovellusten lisääminen, poistaminen ja päivittäminen

  2. Valitse Järjestelmä->Asetukset->Työpöytätehosteiden lisäasetukset (Advanced Desktop Effects Settings)

  3. Valitse tehosteen vieressä oleva laatikko ottaaksesi sen käyttöön

  4. Napsauta tehostetta muuttaaksesi sen asetuksia


4. Tavalliset ongelmat

Jos visuaalisten tehosteiden käytössä on ongelmia, on suositeltavaa ottaa ne pois käytöstä avaamalla Järjestelmä->Asetukset->Ulkoasu->Visuaaliset tehosteet ja valitsemalla Ei mitään.


5. Lisätietoja